Cât de mult ar trebui întreprinderile mici să cheltuiască pe marketingul digital în 2017?


 

Cu câteva decenii în urmă, marketingul și publicitatea au însemnat plasarea de panouri publicitare și cumpărarea de anunțuri pentru canalele  radio sau TV. Bugetul de marketing al unei companii a fost dedicat producerii acestor postere minunate, broșuri și jingle-uri. Au trecu anii și multe lucruri legate de Marketing- dacă nu toate – s-au schimbat. Acum, acest buget de marketing, indiferent de mărime, ar trebui să se concentreze asupra domeniului social, de căutare, de e-mail marketing și de mobil.

 

Statisticile sunt o dovadă a acestei schimbări în bugetul de marketing: de aproape o jumătate de decadă, investițiile în publicitatea tradițională au scăzut în mod constant cu procente de o cifră în fiecare an. Cheltuielile de marketing digital, prin comparație, au crescut în mod constant cu câte două cifre de la an la an. Deci, cât de mult ar trebui să cheltuie micile afaceri pentru marketingul digital în 2017? Acest articol oferă informații care vă pot ghida pentru stabilirea unui buget de marketing și de unde să investiți aceste sume pentru marketing.

 

Statistici privind bugetul de marketing digital

 

E-mail, Social Media Marketing, Ads, Marketing pe mobil și Căutare pe Google sunt toate în creștere în 2017. În USA, pentru Marketingul Digital este acum la o medie de 75.000 dolari pe an, și reprezintă 35% din toate cheltuielile de marketing, în medie, pentru companii. Companiile transferă din ce în ce mai mulți bani către digital, datorită faptului au cel mai mare R.O.I.( Return on Investment – Rata de revenire a investitiei) perceput , cu alte cuvinte capacitatea de a cheltui mai puțin pentru mai mult profit.

 

„Marketingul digital este vital pentru IMM-uri, iar numerele noastre de sondaje afirmă acest lucru”, a declarat Simon Grabowski, CEO și findator  al GetResponse. „Investitorii investesc în consecință, având în vedere rentabilitatea substanțială a investițiilor livrate prin intermediul campaniilor bazate pe web.” Potrivit GetResponse, 70% dintre întreprinderile mici și mijlocii au declarat că vor crește în acest an bugetele de marketing digital / web. Mai mult, statisticile de marketing IMM disponibile începând din 2016 indică faptul că 62% dintre întreprinderile mici investesc 4% sau mai mult din veniturile lor în marketing.

 

O cercetare amănunțită despre atitudinea firmelor față de utilizarea Digital Marketing de către IMM-uri au dus la urmatoarele constatări cheie

 

În media IMM-urile cheltuiesc 400 $ / lună pentru marketing.

IMM-urile cheltuiesc, în medie, 46% din bugetul lor de marketing pentru marketingul digital.

78% dintre IMM-uri cred că marketingul mobil este un canal important pentru afacerea lor.

Alocarea bugetului pentru canalele de marketing digital

 

Potrivit GetResponse, social, mobil și e-mail marketing sunt în fruntea cheltuielilor de marketing digital în acest an. Mai exact, 59% dintre IMM-uri au declarat că marketingul pe rețelele sociale, cum ar fi Facebook, LinkedIn și Twitter, va fi accentul principal pe cheltuieli. Următorul canal proiectat pentru a conduce cheltuielile de marketing digital în 2017 este marketingul pe mobil (50%) – fie aplicație sau web-based – urmată de marketing prin e-mail (42%). Celelalte canale digitale importante includ producția video, marketingul de căutare (search), crearea de conținut, analiza datelor și întreținerea site-urilor web. Un raport al Forrester Research, pe de altă parte, estimează că marketingul pentru motorul de căutare ( google search, Yahoo, Bing, etc) va capta cea mai mare parte a cheltuielilor online.

 

În ansamblu, diagrama de mai jos din 2016 indică o creștere puternică a investițiilor în canale digitale. Dintre cele cinci strategii de marketing digital reprezentate, fiecare se așteaptă să vadă cel puțin o creștere cu 42% a investițiilor. Pentru firmele mici nou înființate însă, principalele canale de buget vor trebui să fie către Social Media, SEO și Mobile Marketing

 

 

Concluzie

 

Cât de mult ar trebui să cheltuiți pentru marketingul digital în acest an? Care este alocarea potrivită pentru cheltuielile de marketing digital din totalul bugetelor de marketing și către ce canale ar trebui să fie cheltuite? Acestea sunt întrebări importante care trebuie abordate în 2017. Când luați decizii pentru afacerea dvs., luați în considerare aceste situații:

 

Bugetele de marketing cresc în general

Cheltuielile de marketing se deplasează de la canalele de publicitate tradiționale la canalele digitale

Social, mobil, e-mail și marketing de căutare reprezintă partea leului din bugetul de marketing digital

Bugetele totale de marketing sunt cuprinse între 4% și 12% din veniturile totale

Companiile mai mici cheltuiesc mai mult pentru marketing ca procent din veniturile totale

B2C-urile și companiile online cheltuiesc mai mult pe marketing în comparație cu B2B

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *