9 sfaturi pentru a obține recomandari de la clienti


9 sfaturi pentru a obține recomandari de la clienți pentru produsele sau serviciile tale

Recomandarile verbale sau marketingul din gura in gura au fost si au ramas un mare diferențiator. Poate creste sau distruge imaginea ( si nu numai ) unui brand, poate crește gradul de conversie și duce o companie la noi niveluri.

Și asta a fost înainte ca Internetul să existe.

Recomandari si rating

În această nouă lume interconectată, transmiterea de recomandari contează mai mult ca niciodată – de aceea trebuie să convingeți clienții să scrie recenzii sau recomandari.

Cu ajutorul Social Media, este mai ușor decât oricând ca oamenii să solicite recomandari și referinte din partea prietenilor și a membrilor familiei – iar acestea au o influență impresionantă .

Luați în considerare aceste statistici:

74% dintre consumatori declară că vor lua în considerare recomandarea verbala înainte de a lua o decizie de cumpărare, ( potrivit Ogilvy ).
84% dintre consumatori spun că au încredere (într-o oarecare măsură sau în totalitate) recomandărilor de produs și servicii ale familiei, colegilor și prietenilor, ( potrivit lui Nielson)
88% dintre persoanele online spun că au încredere în recenziile online scrise de alți consumatori la fel de mult ca și cei care provin din contacte personale, ( potrivit BrightLocal ).

recomandarile clienților conduc 20% la 50% din toate deciziile de cumpărare.
87% dintre cei care au încredere în evaluări online și recenzii atunci când vine vorba de a decide care serviciu local pe care îl vor folosi.
92% dintre utilizatorii de internet au citit evaluări și recenzii online pentru companii locale.
Software-ul de revizuire a clienților îți îmbunătățește vizibilitatea în motoarele de căutare și în rețelele sociale și crește procentele de click-uri.

Acum știi de ce recomnadarea poate să te distingă de competiție – in sens pozitiv sau nu.

Treaba dvs. este să vă asigurați că in sens pozitiv, convingând clienții să scrie recenzii online.

Iată cateva sfaturi:

1. Faceți acest lucru să fie simplu

Dacă există un lucru pe care oamenii apreciază la online, este simplitatea.

Deci, asigurați-vă că utilizați o platformă care ușurează utilizatorii să facă recenzii pe site-ul dvs. Web.

Luați în considerare cele oferite de Rating System sau Trust Reviewer. Toate acestea sunt ușor de instalat și ușor de utilizat de clienții dvs. Gasiti aici si alte platforme pentru acordarea de recomnadari.

2. Puneți zona de recomandari într-o poziție importantă pe pagină.

Amazon face acest lucru incredibil de bine, motiv pentru care este în prezent una dintre cele mai de succes companii din lume. De asemenea, ar trebui să studiezi modul în care integrează feedback-ul clientului în conținutul site-ului și apoi să faci același lucru.

Punerea recenziilor pe paginile de produse da o si mai mare importanță paginii – în plus încurajează în mod natural clienții să-și împărtășească gândurile.

3. Nu discriminați postările negative

Comentariile greșite rănesc, dar nu trebuie să le discriminezi, deoarece lăsându-le pe site construiește încredere și credibilitate.

Dacă faceți discriminări împotriva recenziilor negative prin filtrare sau editarea acestora, riscați să pierdeți toată credibilitatea pe întregul site.

La urma urmei, dacă o companie este dispusă să elimine recenziile negative, ce alte informații ascund de la clienții lor?

4. Interconectați totul

Imaginați-vă cât de puternic ar putea fi o revizuire pozitivă dacă ar depăși site-ul dvs. și veți ajunge la sfera social media.

Mesajele ar putea fi vazuta de catre clientii dvs. prietenii si familie, care sunt nu numai ca le vor citi dar vor duce la întărirea încrederii în brand, produse sau servicii.

Acest lucru se poate întâmpla dacă vă asigurați că recenziile site-ului dvs. au capacitatea de a se conecta cu platformele sociale.

Trebuie să utilizați linkuri pentru a permite clienților să împărtășească cu ușurință recenziile lor pe Twitter, Google+ și pe alte medii sociale în care aveți o prezență.

5. Nu uitați mesajele video.

Mesajele Video online în mod esențial cuceresc mediul virtual;  55% dintre oameni urmăresc mesaje video online în fiecare zi, 65% dintre telespectatorii vizionând mai mult de trei pătrimi dintr-un video și incluzând un videoclip pe o pagină de destinație pot crește conversiile cu 80% conform insivia.

Deci, nu trece cu vederea video atunci când vine vorba de a convinge clienții să scrie recenzii software online.

Porniți un canal YouTube, încurajați clienții să facă videoclipuri de revizuire a produselor și apoi să le postați online, pe paginile dvs. de social media și pe paginile dvs. de destinație.

 

6. Încurajați recomandarile clientilor

Este uimitor ce va face o incurajare – cum ar fi un desen online – pentru a incuraja clientii sa scrie recenzii online.

Permiteți clienților să știe că oricine scrie o recenzie online va fi înscris pentru o șansă de a câștiga un premiu.

Dar aveți grijă să nu dați impresia că încercați să compensați clienții pentru comentarii pozitive. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să pară că oferiți marfă gratuită sau (mai rău) bani în schimbul unor cuvinte frumoase despre afacerea dvs. sau marca dvs.

7. Întrebați

Acesta este unul dintre modurile cele mai simple și cel mai adesea trecute cu vederea pentru a convinge clienții să scrie recenzii online. Dacă cereți clienților fideli pe Facebook să trimită recenzii (și să includă un link către formularul de recenzie online), mulți vă vor ajuta.

8. Profitați la maximum de e-mail

Solicitarea de recomandari online nu se referă numai la mediile sociale. După cum știu mulți profesioniști de marketing, e-mailul este încă un mod eficient și eficient de a ajunge la clienți. Și vă poate ajuta să generați recenzii online.

Asigurați-vă că profitați la maximum de e-mail prin trimiterea de e-mailuri către clienți la câteva săptămâni după ce au făcut o achiziție – și solicitați să scrie o reomandare online.

9. Fiți receptivi la recomandarile clientilor.

Dacă întrebați oamenii pentru feedback, minimul pe care puteți să-l faceți este să citiți ceea ce scriu. Răspundeti însă atunci când este necesar.

Reacția demonstrează că îți pasă cu adevărat de opiniile lor, prețuiești feedback-ul lor și dorești să răspunzi la întrebări. De asemenea, crește probabilitatea ca alții să se alăture conversației adăugând propriile recenzii.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *