5 motive sa ai o aplicatie de mobil pentru afacerea ta


 

Care este piata utilizatorilor de telefoane mobile?

A avea o aplicatie mobila a afacerii tale pe telefonul tuturor clientilor sau potentialilor clienti este ca si cum ai avea cel mai mare panou publiciatar intr-o zona aglomerata.

Când vorbim despre utilizatorii pe plan mondial al dispozitivelor mobile ajungem la cifra de sase miliarde  de utilizatori la o populatie de de sapte miliarde de oameni in intreaga lume.

In Romania numarul utilizatorilor de telefonie mobila ajunsese in 2015 la 23.1 milioane de utilizatori cu o crestere de 1% fata de 2014, o mare parte dintre dispozitivele folosite fiind de generatie noua ce permite navigarea pe internet, folosirea comunicarii moderne prin SMS sau prin aplicatii ca WhatsApp sau Facebook si utilizarea aplicatiilor dedicate.

Cum poate fi folosit Marketingul pe mobil de catre mediul de afaceri. Ce inseamna de fapt Mobile Marketing (marketing-ul pe mobil)?

In cateva cuvinte, acesta inseamna posibilitatea de a transmite anunturi personalizate celor care utilizeaza telefoane mobile sau tablete si este o extensie a internet marketing-ului. Acest lucru permite proprietarilor aplicatiilor sa comunice cu publicul lor tinta intr-o maniera relevanta, uneori interactiva (  cel mai de dorit ) si foarte intuitiva deci simplu de utilizat in final.

Noi consideram la My1App.ro ca este un moment propice pentru utilizarea acestei cai de promovare: am mentionat faptul ca exista milioane de utilizatori care asteapta informatii sau cai de cumparare ale produselor si serviciilor pe care le propuneti. Mesajele sunt transmise in interval de secunde iar intr-o societate care traieste in “clipa prezenta” credem ca aceasta cale permite cea mai rapida cale de promovare a produselor si chiar o cale directa de achizitie.

Iar prin faptul ca oamenii pastreaza in permanenta telefonul mobil “la o lungime de brat distanta”,  si mai mult decat atat, il pastreaza asupra lor sau langa ei tot timpul, (uneori chiar si in timpul somnului) creeaza o legatura foarte directa si permanenta cu un potential client. E ca si cum ai detine o “proprietate imobiliara” pe slider-ul telefonului celui interesat in relatia cu afacerea ta!

Am promis a iti spun 5 motive sa ai o aplicatie pentru afacerea ta

 

1 ) Ve fi in contact cu clientii tai tot timpul . Sunt statistici care arata ca un american sta mai mult de doua ore pe telefon zilnic pe telefonul lui mobil. Îmbunătățiți astfel experiența serviciului clienți – clienții dvs. pot beneficia de posibilitatea de a vă accesa produsele / serviciile dvs. ori de câte ori doresc și în timp ce se  află în mișcare. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu aveți o linie de ajutor (serviciu clienți, help desk ) care este disponibil 24/7. Aplicația dvs. poate include o funcție în care să vă poată contacta zi sau noapte și fără a merge neapărat la site-ul dvs. Web.

 

2) Creeaza un canal direct de comunicare si marketing. Clientii pot completa rezervari direct,  te pot contacta direct ( telefonic sau prin mesaje scrise ), pot primi cotatii de pret sau informatii generale, pot fi directionati la sediu firmei, pe site si multe altele. Acționați ca un instrument de marketing – Mai mult decât o aplicație, o aplicație mobilă se poate dubla ca un instrument de marketing de valoare. Cum? Acesta poate fi ușor integrat cu Facebook, Twitter, Youtube și alte site-uri de Social Media. Aceasta înseamnă că, printr-o singură apăsare, clienții pot partaja cu rețeaua lor aplicația dvs. și / sau experiența lor cu compania dvs., ceea ce vă poate oferi publicitate gratuită. În plus, utilizând notificarile push, puteți trimite clienților și potențialilor clienți viitoarele promoții sau evenimente speciale.

 

3) Creați o imagine de brand recunoscut  – Având în vedere că logo-ul și sloganul companiei dvs. sunt vizibile pe ecranele mobile ale clienților, este practic imposibil să nu le reamintiți astfel când le sunt necesare produsele/serviciile. Oferă de asemenea un avantaj clar împotriva concurenților dvs. care încă nu au adoptat această strategie de afaceri. Dacă doriți o creștere sau o recunoaștere instantanee a mărcii, crearea unei aplicații mobile este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă îmbunătățiți imaginea brand-ului și notorietatea.

 

 

4) Achiziționați mai mulți clienți – Consumatorii de astăzi se mișcă constant și sunt dependenți de dispozitivele mobile. Fără îndoială, aceștia ar aprecia o aplicație mobilă utilă și captivantă de la compania dvs. Dacă aplicația dvs. îi ajută să câștige timp  sau este pur și simplu utilă, aceștia vor dori să facă recomnadări prietenilor și familiei lor.

 

 

5)  Creșterea cifrei de afaceri– o aplicație mobilă cu funcția de comandă direct din aplicație ( ca un magazin online) , poate oferi cu ușurință un alt canal de venit, în afară de site-ul dvs. și de magazinul clasic. De exemplu, sunt posibile funcții pentru rezervări la restaurante, rezervări de bilete de concert, cumpărare de bunuri și servicii etc., cu câteva clicuri.  Puteți, de asemenea, câștiga prin taxarea utilizatorilor de aplicații atunci când fac upgrade sau prin oferirea de anunțuri în aplicații etc.

 

Din păcate, mulți proprietari de afaceri din România,  nu recunosc încă uriașele beneficii potențiale ale aplicațiilor mobile în ceea ce privește creșterea productivității, eficienței, competitivității și experienței utilizatorilor.

V-ați gândit cum vă puteți dezvolta afacerea? Aplicațiile mobile ar putea fi răspunsul. Contactați-ne pentru sfaturi și pentru a vă ajuta să începeți!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *