Productivitatea: 6 sfaturi aplicabile pentru a te ajuta să lucrezi mai inteligent, nu mai greu


emailuri necitite
emailuri necitite

Toată viața noastră ni sa spus să muncim mai mult dacă vrem să reușim, dacă vrem să avem succes, dacă vrem să facem mai mult și dacă vrem să ne maximizăm potențialul.

 

Dar, ia în considerare acest lucru: Ce ar fi dacă ai putea obține la fel de mult  – poate chiar mai mult – dacă ai lucra pur și simplu mai inteligent decât mai mult?

 

Desigur, să muncești din greu, să fii productiv, pentru a avansa personal și profesional este lăudabil. Dar, încă o dată, este și mai lăudabil dacă găsești instrumentele și strategiile care ajută procesul.

 

Tehnologia a făcut multe lucruri mai ușoare și mai puțin consumatoare de timp. Există multe dispozitive, gadgeturi și medii care oferă direcții de viteză, precizie și timp real pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

 

Utilizezi hărțile Google, sau navighezi cu Waze de exemplu; este practic imposibil să te mai pierzi în cazul în care este folosit sistemul de navigație GPS și nu mai este nevoie să pierzi timpul întrebând alții (care sunt la fel de neștiutori) despre ”unde să găsește acest birou” sau cum să ajungi la adresa asta, la timp.

 

Bucură-te de avantajele de a lucra mai inteligent! Utilizează aceste sfaturi ca o rampă de lansare a ideilor proprii și pentru a te ajuta să economisești timp, să devii mai productiv.

 

Lucrați mai inteligent cu aceste strategii:

 

  1. Evită reinventarea roții.

Lucrul mai inteligent înseamnă, de asemenea, că nu încerci să reinventezi roata. Dacă ai o sarcină de completat, întrebă dacă a fost deja făcută și dacă există o modalitate mai ușoară de a face acest lucru.

 

  1. Îmbunătățește activitatea.

Căută mereu modalități de a-ți perfecționa activitatea sau de a-ți face sarcinile mai ușoare sau mai rapide. Eficiența și eficacitatea sunt dorite mai presus de orice.

 

  1. Relaxează-te.

Permiteți timpul necesar  să procesezi ceea ce trebuie făcut și să determini cele mai bune opțiuni sau alternative.

Analizează proiectul. Vezi dacă poți ajunge la același rezultat cu mai puțini pași. Poți utiliza un software nou sau altă tehnologie pentru a reduce volumul de lucru?

 

  1. Deleagă.

Identifică persoanele care îndeplinesc anumite sarcini mai bine decât tine. Dați-le instrucțiuni clare cu privire la ceea ce dorești să realizți și apoi permiteți-le să-și folosească inițiativa și creativitatea.

Transmiterea sarcinilor de rutină și repetabile va rezolva problema, în timp ce îți va  eliberea timpul pentru a te ocupa de activități mai importante.

 

  1. Ține un jurnal sau un notebook.

Este util să urmărești în mod curent ceea ce ai făcut sau lucrezi în prezent. Acest lucru oferă responsabilitate, transparență și o înregistrare a realizărilor tale.

O astfel de înregistrare este, de asemenea, la îndemână atunci când este timpul pentru revizuirea ta anuală sau încerci să avansezi în carieră.

 

  1. Fii recunoscător.

Vei dezvolta o rețea de colaboratori loiali atunci când le vei arăta că ești  mulțumit de eforturile lor. Îi vei face să se simtă bine despre ei înșiși și de relația voastră. Și cine nu vrea să se simtă bine despre ei înșiși? Recunoștința voastră îi va încuraja să te ajute din nou atunci când vei avea nevoie.

Evită să fii suprasolicitat și copleșiț. Dacă ești hotărât să obții rezultate într-o manieră efectivă și eficientă, reducând în același timp stresul, atunci aplică recomandările de mai sus!

 

Bucurăte de performanțele de vârf, acordând prioritate sarcinilor și folosind instrumente, strategii și tehnologii dovedite pentru a te ajuta să obții succesul și satisfacția personală pentru un loc de muncă bine făcut.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *