Cum să menții activitatea în service-ul tău auto în timpul crizei coronavirus


9 idei pentru service-uri auto în criză


Sunt foarte apropiat de activitatea specifică din service-urile auto și știu că cele mai multe sunt foarte afectate de starea actuală a lucrurilor. Poate că sună prea tare ” service-uri auto în criză ” dar cred că fiecare din domeniu știe prin ce trece acum.

Și deși încă nu se știe cât de mult va continua această criză – și care va fi efectul său complet pentru firmele care au activitatea legată de service auto – o să putem trece peste asta.

Multe industrii și activități au fost restricționate sau închise din cauza pandemiei coronavirusului. Fără îndoială, acest lucru a afectat și atelierele de service și reparații; Totuși atelierele de reparații auto au fost considerate activități esențiale.

Acet lucru ar trebui să te facă să te simți importanța industriei în care lucrezi și ar trebui să te motiveze, de asemenea, să continui să oferi aceste servicii comunității tale într-un mod responsabil și sigur – într-un mod care să protejeze nu numai sănătatea clienților și a angajaților tăi, ci și sănătatea afacerii tale. .


service-urile auto în criza
service-urile auto în criza

1. Dezinfectează suprafețele.

Echipa ta vine în contact cu o mulțime de suprafețe pe parcursul zilei. Folosiți dispozitive de igienizare corespunzătoare pentru a dezinfecta volanele, butoanele la cheie, schimbătoarele de viteze, mânerele de la uși și încuietori, manetele de semnalizare și așa mai departe. Utilizați huse pentru scaune, huse pentru volan, schimbător de viteze și preșuri de hârtie apoi aruncați-le corect după utilizare în locuri special amenajate! Dacă faceți acest lucru în mod corespunzător, veți reduce riscul transferului viral și vă puteți da încredere clienților.

2. Purtați mănuși și măști de protecție în orice moment

Nu numai că împiedică răspândirea bolii de la suprafață la suprafață, purtarea de mănuși descurajează atingerea feței, care este modul principal de răspândire a COVID-19. Despre măști … sper să găsiți.

3. Păstrați angajații bolnavi acasă.

Chiar dacă este doar o regulă simplă, cereți angajaților să rămână acasă când sunt bolnavi – chiar dacă nu este vorba de COVID 19. Costul este mai mare dacă întreaga echipă se îmbolnăvește sau transmite comunității.

4. Informați clienții asupra practicilor folosite.

Afișați procedurile informând cum îi protejați pe ei sau autoturismele lor – de la practicile de curățenie la programul nou de funcționare sau alte modificări; asigura-te că clienții  știu ce s-a schimbat. Folosiți e-mailul, rețelele de socializare, mesageria text și site-ul dvs. web pentru a transmite informații.

5. Întâlniți clienții în afara service-ului.

Propuneți din timp un loc desemnat și întâlniți clienții acolo pentru a-i păstra în afara zonei de recepție. Acest lucru reduce punctele de contact și numărul de persoane aflate în vecinătate. Dacă aveți posibilitatea mai bine:

6. Oferiți serviciul pick-up gratuit.

Beneficiile sunt mai mari decât costurile asociate aici! Nu numai că această ofertă este în sprijinul clienților tăi prin comoditatea sa, ci elimină încă un punct de contact din ecuație. Și atunci când mulți clienți reduc călătoriile inutile sau rămân la adăpost, acest lucru ar putea fi un diferențiator imens între afacerea ta și concurență. De fapt, unele companii pot gândi  să ofere chiar și servicii la domiciliu care pot fi realizate pe aleea din fața casei clientului, cum ar fi înlocuirea bateriei sau alte servicii asemănătoare. Pute-ți să folosiți serviciul unei firme de tractare auto negociind tarife mai bune pentru clienții tăi.

7. Nu opriți marketingul.

Dacă aveți un buget pentru marketing, nu este momentul să renunțați la utilizarea lui. Știu, eu lucrez în marketing, dar cred că asta te va pune în fața celor care și-au tăiat cheltuielile cu publicitatea, și în plus este o modalitate de a-ți anunța clienții că mai ești deschis și că te adaptezi situației pentru a le menține autoturismele în funcțiune. Și, da, și activitatea de marketing trebuie să treacă prin această criză.

8. Fii flexibil.

Lucrurile o pot lua razna pentru multă lume. Cu toate acestea rămâi flexibil în stabilirea programului de funcționare, solicitările personalului și chiar stabilirea de prețuri; facturile astfel încasate te pot ajuta la satisfacerea  nevoilor imediate și să fiți considerați ca alegerea cea mai de încredere pentru viitor.

9. Profitați de programe și stimulente guvernamentale.

Dacă vă luptați să vă mențineți personalul sau să vă mențineți afacerea pe linia de plutire, fiți atent la disponibilitatea resurselor pentru afacere sau industrie în urma eforturilor guvernamentale.

Deși încă nu se știe cât de mult va continua această criză – și care va fi efectul său complet pentru afacerile de service – putem trece prin asta.

Dacă ai nevoie de serviciile mele de consiliere în marketing digital sau alegerea strategiei viitoare, este un moment bun de așezat și de reflectat.

Acum știi unde mă găsești

Sunt 9 idei de aplicat însă nu sunt singurele sau unicele. Te rog să comentezi și să spui puntul tău de vedere pe acest subiect, atât de important pentru activitatea de service auto în această perioadă de criză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *